Departamentul de Justiţie al SUA a numit un procuror special pentru a investiga campania lui Trump

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a numit un procuror special care să investigheze presupusele legături dintre campania prezidenţială a lui Donald Trump şi Rusia, informează The Guardian.

1729 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Justiţie al SUA a numit un procuror special pentru a investiga campania lui Trump

Departamentul de Justiţie al SUA a numit un procuror special pentru a investiga campania lui Trump

Fost director al FBI-ului, Robert Mueller, a fost numit de procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, să conducă ancheta în privinţa ingerenţelor ruse în campania americană.

Rosenstein a declarat că ”a stabilit că este în interesul publicului” să numească un consilier special.

”Ceea ce am stabilit se bazează pe circumstanţele unice, iar interesul publicului îmi impune să plasez această investigaţie sub autoritatea unei persoane care exercită un grad de independenţă faţă de grupul normal de comandă”, a afirmat acesta.

Mueller va demisiona din cadrul firmei sale private de avocatură pentru a evita conflictele de interse, potrivit Departamentului de Justiţie.

Conform postului CBS, una dintre diferenţele dintre directorul FBI şi un consilier special este că cel din urmă nu poate fi concediat de preşedintele american.

”Accept această responsabilitate şi voi acţiona cât mai bine posibil”, a declarat noul consilier special.

Donald Trump l-a destituit pe James Comey deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală.

Potrivit unor surse, Donald Trump, preşedintele SUA, i-ar fi cerut în februarie directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici