Departamentul de Poliţie din Minneapolis urmează să fie anchetat pentru încălcarea drepturilor civile după moartea lui George Floy

Departamentul pentru Drepturile Omului din Minnesota lansează o anchetă privind încălcarea drepturilor civile de către Departamentul de Poliţie Minneapolis, a anunţat marţi guvernatorul statului, citat de CNN.

611 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Poliţie din Minneapolis urmează să fie anchetat pentru încălcarea drepturilor civile după moartea lui George Floy

Departamentul de Poliţie din Minneapolis urmează să fie anchetat pentru încălcarea drepturilor civile după moartea lui George Floy

Ancheta va analiza practicile departamentului din ultimii 10 ani şi urmează să stabilească dacă Poliţia Minneapolis s-a angajat în acţiuni discriminatorii sistemice care îi vizează pe oameni de culoare.

„Tăcerea este complicitate. Le transmitem locuitorilor din Minneapolis că administraţia noastră foloseşte toate instrumentele de care dispune pentru a demola generaţiile de rasism sistemic în statul nostru ”, a transmis guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, într-un comunicat de presă.

„Cerem comunităţii să vegheze la ceea ce facem, nu la ce spunem. Vom acţiona pe toate palierele, de la poliţiştii de cartier până la cei cu poziţii înalte, pentru a obţine schimbarea de care este nevoie. Acest efort este doar unul dintre numeroşii paşi de urmat în efortul nostru de a restabili încrederea celor din comunitate, care au fost nevăzuţi şi neauziţi prea mult timp”, a mai transmis guvernatorul.

Ancheta a fost lansată după ce săptămâna trecută, un bărbat de culoare a murit sufocat, în timp ce un poliţist a stat cu genunchiul pe gâtul său. Incidentul a dus la izbucnirea unor proteste violente în mai multe oraşe din America.

Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici