Dependenţa de gazul rusesc iese la suprafaţă. Olaf Scholz: „Occidentul ar putea impune noi sancţiuni Rusiei....dacă este necesar"

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a dat declaraţii după întâlnirea liderilor G7.

7457 afișări
Imaginea articolului Dependenţa de gazul rusesc iese la suprafaţă. Olaf Scholz: „Occidentul ar putea impune noi sancţiuni Rusiei....dacă este necesar"

Olaf Scholz: "Occidentul ar putea impune noi sancţiuni Rusiei....dacă este necesar"

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a dat declaraţii după întâlnirea liderilor G7.

"Facem apel la preşedintele Rusiei să cadă de acord asupra unui armistiţiu în Ucraina cât mai curând posibil şi să asigure accesul umanitar. Simţim impactul evenimentelor din jurul Ucrainei asupra preţurilor la energie şi alimente. Am convenit să impunem noi sancţiuni împotriva Rusiei, dacă este necesar", a susţinut cancelarul german. 

Scholz susţine că declaraţiile Federaţiei Ruse despre dezvoltarea armelor chimice şi biologice în Ucraina nu corespund realităţii. Germania a furnizat Ucrainei arme în valoare de 37 de milioane de euro doar până pe 7 martie, mult mai mult decât se aştepta, transmite Der Spiegel

Scholz a mai spus că contractele de furnizare de gaze prevăd plata în "dolari sau euro, nu în ruble" cum vrea Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici