Deputaţii Partidului Regiunilor din Doneţk le cer protestatarilor să depună armele

Deputaţii din cadrul Partidului Regiunilor din zona Doneţk le-au cerut concetăţenilor lor din să depună armele şi să părăsească clădirile administrative ocupate, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

672 afișări
Imaginea articolului Deputaţii Partidului Regiunilor din Doneţk le cer protestatarilor să depună armele

Deputaţii Partidului Regiunilor din Doneţk le cer protestatarilor să depună armele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne adresăm tututor concetăţenilor noştri din oraşele din regiunea Doneţk şi vă cerem să depuneţi armele; nu puneţi în pericol vieţilor unor cetăţeni paşnici; părăsiţi clădirile administrative ocupate", se poate citi în rezoluţia de urgenţă a congresului Partidului Regiunilor din Doneţk.

Textul rezoluţiei a fost citit de parlamentarul Mikola Levcenko. Acesta a declarat că blocarea activităţii agenţiilor executive va provoca haos şi va paraliza serviciile vitale pentru oraşele şi districtele din regiune.

Rezoluţia conţine şi prevederi privind necesitatea unei amnistii pentru protestatari.

Manifestanţi proruşi şi grupări armate care nu poartă însemne dar care sunt bine organizate ocupă de aproximativ zece zile clădiri publice în aproximativ şase oraşe din estul rusofon al Ucrainei, amintind scenariul care s-a desfăşurat în Crimeea înainte de alipirea acestei peninsule ucrainene de la Marea Neagră la Rusia, în martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici