Der Standard: Ronald Lauder a contribuit la schimbarea poziţiei Austriei privind Schengen

  • Ronald Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc şi investitor media în România, a contribuit la schimbarea poziţiei Austriei privind aderarea României la Schengen.
  • Bulgaria şi România urmează să accepte solicitanţi de azil şi să consolideze protecţia la frontieră.
  • Der Standard: Viena face primul pas către oprirea veto-ului la adresa României.
  • Luni şi marţi, miniştrii UE vor discuta noile condiţii la Brdo.
1974 afișări
Imaginea articolului Der Standard: Ronald Lauder a contribuit la schimbarea poziţiei Austriei privind Schengen

Ronald Lauder FOTO: The Jerusalem Post

Viena face primul pas către oprirea veto-ului faţă de aderarea României la Schengen, scrie Der Standard.

La această reuşită a României a contribuit Ronald Lauder, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc şi investitor media în România.

Potrivit Der Standard, discuţiile recente purtate de Ronald Lauder cu politicienii de la Viena au fost, de asemenea, decisive pentru renunţarea la veto. România este un important aliat al SUA în Europa de Est, scrie Der Standard.

Bulgaria şi România urmează să accepte solicitanţi de azil şi să consolideze protecţia la frontieră. Luni şi marţi, miniştrii UE vor discuta la Brdo.

De când Austria a respins în mod neaşteptat aderarea României la Schengen în urmă cu un an, diplomaţii români au lucrat constant pentru a găsi o soluţie. Acum, se văd primele rezultate.

Der Standard a raportat că Austria ar putea fi de acord cu aderarea treptată a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. În primul rând, se va renunţa la controalele de la aeroporturi. Ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) a confirmat acest scenariu pentru Kurier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici