Descoperire importantă într-un sit arheologic din Spania. Cercetătorii cred că se află în faţa primei femei lider din epoca bronzului

  • Într-un sit arheologic din Spania s-a descoperit mormântul unei femei lider
  • Diadema de argint care ii era încă pe craniu sugerează un rol de nobilă conducătoare
  • În epoca bronzului, se credea că doar bărbaţii au condus triburi sau regiuni
11469 afișări
Imaginea articolului Descoperire importantă într-un sit arheologic din Spania. Cercetătorii cred că se află în faţa primei femei lider din epoca bronzului

Sursa foto: profimedia

 

Femeile nu conduc lumea de ieri sau de azi. Excavările la un sit din Spania vin să confirme asta. 

Arheologii au descoperit un mormânt în care a fost îngropată o războinică ce a condus o regiune importantă din epoca de Bronz. Femeia purta în jurul capului o diademă de argint, brăţări din acelaşi material, semn al puterii ei politice.

Situl este în regiunea în care a existat o puternică aşezare antică. El Agar a dominat sud-estul Peninsulei Iberice, din 2200 până în 1550 înainte de Hristos. Deşi se credea că în acea perioadă numai bărbaţii erau lideri, teoriile sunt acum infirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici