Deţinuţi de la Guantanamo aflaţi în greva foamei, hrăniţi cu forţa noaptea în timpul Ramadanului

Cei câţiva deţinuţi de la Guantanamo hrăniţi cu forţa deoarece se află în greva foamei sunt în prezent alimentaţi noaptea, pentru a respecta Ramadanul, a anunţat marţi conducerea închisorii.

16 afișări
Imaginea articolului Deţinuţi de la Guantanamo aflaţi în greva foamei, hrăniţi cu forţa noaptea în timpul Ramadanului

Deţinuţi de la Guantanamo aflaţi în greva foamei, hrăniţi cu forţa noaptea în timpul Ramadanului (Imagine: Mediafax Foto)

"Mai puţin de zece deţinuţi sunt în greva foamei şi mai puţin de zece sunt hrăniţi cu forţa", a declarat Bradley Fagan, purtătorul de cuvânt al închisorii americane situate la o bază navală din Cuba, în care se mai află 176 de deţinuţi.

El a confirmat astfel o informaţie publicată marţi de Miami Herald.

"Am respectat postul din timpul zilei al deţinuţilor, cu ocazia Ramadanului, hrănindu-i (cu forţa) înainte de răsărit şi după apus", a precizat Bradley Fagan.

El a adăugat că nu toţi greviştii sunt hrăniţi cu forţa.

Autorităţile americane consideră că un deţinut este în greva foamei dacă refuză mai mult de nouă mese la rând. Dacă pierde prea multă greutate, el este pus de două ori pe zi pe un scaun special, un tub este plasat în nasul său şi, timp de o oră, îi este introdus un lichid cu proteine în stomac.

"Aceste cifre se schimbă în fiecare zi", a mai spus Bradley Fagan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici