Deţinuţii de la Guantanamo dau la o parte Coranul pentru romanul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey"

Deţinuţii "foarte valoroşi" de la Guantanamo sunt "dependenţi" de romanul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Gray" ("Fifty Shades of Gray"), au afirmat congresmeni americani la întoarcerea dintr-o vizită la închisoarea situată pe o insulă cubaneză.

186 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii de la Guantanamo dau la o parte Coranul pentru romanul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey"

Deţinuţii de la Guantanamo dau la o parte Coranul pentru romanul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai mult decât Coranul, cartea cea mai cerută (de către deţinuţii de la Camp 7) este «Cincizeci de umbre ale lui Gray»", a declarat reprezentantul democrat Jim Moran pentru Huffington Post, după care declaraţia a fost confirmată miercuri de către purtătoarea sa de cuvânt.

"Au citit trilogia în engleză", a adăugat Moran, care susţine închiderea acestui centru de detenţie.

"Cred că nu se întâmplă mare lucru (în închisoare). (Cum) aceşti tipi nu au nimic de făcut, atunci îşi spun «de ce nu?»" şi citesc această saga sadomasochistă uşoară, vândută în peste 70 de milioane de exemplare, afirmă el.

Moran a făcut parte dintr-o delegaţie a Congresului american care a vizitat Guantanamo, unde s-a întâlnit cu comandantul bazei militare, medicul-şef şi ofiţerul încărcinat cu "Camp 7", zona cea mai securizată a închisorii, în care sunt încarceraţi deţinuţii "foarte valoroşi", inclusiv cei cinci care sunt acuzaţi de atentatele de la 11 septembrie.

Preşedintele Barack Obama promite încă din prima sa campanie pentru alegerile prezidenţiale, în 2008, să închidă centrul de detenţie în care sunt încarceraţi deţinuţi acuzaţi în cadrul "războiului împotriva terorismului", lansat în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Însă acest angajament, repetat în mai multe rânduri, a fost blocat de către Congres.

Dintre cei 166 de deţinuţi de la Guantanamo, 86 - dintre care 56 yemeniţi - au fost desemnaţi drept transferabili în ţara lor de origine de către administraţiile preşedinţilor George W. Bush şi Barack Obama. Alţi 46 se află în detenţie pe termen nelimitat, fără să fie inculpaţi sau judecaţi, din lipsă de probe, dar ei sunt consideraţi prea periculoşi să fie eliberaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici