Deţinuţii georgieni ar putea să-şi ispăşească pedeapsa la mănăstire

Deţinuţii din închisorile georgiene ar putea să aleagă pe viitor să îşi ispăşească pedeapsa în mănăstiri, potrivit unei propuneri înaintate vineri de oficiali din domeniul carceral şi religios.

13 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii georgieni ar putea să-şi ispăşească pedeapsa la mănăstire

Deţinuţii georgieni ar putea să-şi ispăşească pedeapsa la mănăstire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această idee le va permite "prizonierilor să îşi poată ispăşi pedeapsa în mănăstiri, mai degrabă decât în închisori", potrivit comunicatului Ministerului pentru Închisori.

Un comitet format din reprezentanţi ai Parchetului general, ai Ministerului pentru Închisori şi a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe georgiene se va ocupa de selecţionarea candidaţilor.

Acest proiect se vrea în conformitate cu politica Guvernului de a conferi urmăririlor penale mai mult liberalism şi de a "defini noile metode de resocializare" a deţinuţilor.

Acesta va putea, de asemenea, să contribuie la rezolvarea problemelor de supraaglomerare a închisorilor în această ţară cu 4,4 milioane de locuitori.

Organizaţia neguvernamentală Prison Reform International a subliniat într-un raport publicat anul trecut că aproximativ 20.000 de persoane sunt deţinute în închisorile georgiene, respectiv cu 300 la sută peste numărul din 2004, şi a avertizat că numeroase centre funcţionează la un nivel mult superior capacităţii lor oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici