Devastaţi de EBOLA: Imagini din ţara în care s-au înregistrat mii de morţi după izbucnirea epidemiei - GALERIE FOTO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că, potrivit unui ultim bilanţ realizat la 28 septembrie, 3.338 de persoane au murit în Africa de Vest în urma infectării cu virusul Ebola. Dintre cele cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal) care luptă cu epidemia de febră hemoragică, Liberia este cea mai afectată.

2310 afișări
Imaginea articolului Devastaţi de EBOLA: Imagini din ţara în care s-au înregistrat mii de morţi după izbucnirea epidemiei - GALERIE FOTO

Devastaţi de EBOLA: Imagini din ţara în care s-au înregistrat mii de morţi după izbucnirea epidemiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a izbucnit în Guineea, la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci, în Liberia, care are o populaţie de aproximativ 4 milioane de oameni, au decedat 1.998 de persoane, din 3.696 de cazuri de infectare.

Capitala ţării, Monrovia, care are o populaţie de aproximativ un milion de oameni, este cea mai afectată, urme ale dezastrului provocat de epidemie putând fi observate la orice pas.

GALERIE FOTO

"Îmi văd fraţii şi surorile cum mor. Vorbim despre sute de cadavre. Este oribil ce se întâmplă", a declarat pentru postul NBC News Joseph Tamba, care susţine că a cărat şi câte 75 de cadavre pe zi în momentul de vârf al epidemiei.

 

În septembrie, ministrul liberian al Apărării, Brownie Samukai, declara într-o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU: "Existenţa Liberiei este grav ameninţată. Boala se extinde ca un incendiu de pădure, devorând totul în calea ei".

În încercarea de a informa populaţia, autorităţile au instalat numeroase afişe şi bannere prin care oamenii sunt avertizaţi asupra pericolului existent: "Ebola este reală - Aflaţi tot ce trebuie să ştiţi despre Ebola". De asemenea, există puncte de control unde lucrători sanitari, care îşi iau măsuri minime de protecţie, verifică temperatura locuitorilor oraşului.

La sfârşitul lunii septembrie, OMS avertiza că peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola până în noiembrie dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice în statele vest-africane.

În cadrul eforturilor Statelor Unite de a ajuta la ţinerea sub control a epidemiei de Ebola în Africa de Vest, armata americană a anunţat că va trimite aproximativ 1.400 de militari în Liberia în următoarele săptămâni.

Boala, numită şi febra hemoragică Ebola, are o rată de mortalitate de circa 70%, potrivit unui studiu al OMS. Infecţia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubaţie este între 2 şi 21 de zile.


 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se poate spune că boala a dispărut într-o ţară când nu mai există contaminări "la 42 de zile după ultimul caz înregistrat".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici