Barack Obama: Eforturile pentru contracararea epidemiei de Ebola sunt insuficiente

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat joi, de la tribuna ONU, că eforturile pentru contracararea epidemiei de febră hemoragică Ebola în vestul Africii sunt prea limitate şi prea lente, lansând un apel pentru o largă mobilizare internaţională.

175 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Eforturile pentru contracararea epidemiei de Ebola sunt insuficiente

Barack Obama: Eforturile pentru contracararea epidemiei de Ebola sunt insuficiente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avansăm suficient de rapid, nu sunt suficiente acţiuni", a declarat Obama în cadrul unei reuniuni a Naţiunilor Unite pe tema epidemiei.

"Oprirea epidemiei de Ebola este o prioritate pentru Statele Unite, dar nu putem face singuri acest lucru", a spus liderul american.

"Ştim din experienţă că reacţia la o epidemie de o asemenea amploare trebuie să fie rapidă şi susţinută. Oprirea epidemiei este în interesul lumii întregi. Oprirea epidemiei de Ebola este o prioritate pentru Statele Unite", a insistat Obama.

Banca Mondială a anunţat joi suplimentarea de la 230 la 400 de milioane de dolari ajutorul destinat ţărilor vest-africane afectate de febra hemoragică Ebola.

"Lumea poate stopa epidemia de Ebola şi trebuie să facă acest lucru acum", a declarat, la rândul său, Ban Ki-moon, secretarul general al Naţiunilor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici