Dezamăgire pentru Barack Obama. Preşedintele SUA a crezut că reforma asigurărilor de sănătate a fost respinsă

Preşedintele american Barack Obama a trăit joi momente teribile, crezând, pentru câteva momente, indus în eroare de posturi de ştiri, că reforma sa privind asigurările de sănătate a fost respinsă de către Curtea Supremă.

278 afișări
Imaginea articolului Dezamăgire pentru Barack Obama. Preşedintele SUA a crezut că reforma asigurărilor de sănătate a fost respinsă

Dezamăgire pentru Barack Obama. Preşedintele SUA a crezut că reforma asigurărilor de sănătate a fost respinsă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În aşteptarea deciziei, în ansamblu foarte favorabilă reformei sale, Obama a urmărit îndeaproape, din Biroul Oval, informaţiile difuzate de patru posturi de televiziune simultan, au anunţat joi oficiali de la Casa Albă.

CNN şi Fox News au anunţat, iniţial, în mod eronat, că instanţa supremă a invalidat nucleul legii, partea cea mai contestată, şi anume obligaţia ca fiecare american să îşi procure o asigurare de sănătate până în 2014, care a fost aprobată în principiul ei.

Dezamăgit, preşedintele a fost vizitat imediat de consiliera sa juridică Kathy Ruemmler, care a venit să îi anunţe vestea cu degetele ridicate în semn de victorie, a declarat un oficial sub protecţia anonimatului.

Atunci, preşedintele a strâns-o la piept pe Ruemmler, după care l-a sunat pe avocatul general Donald Verrilli, care reprezenta statul federal în faţa Curţii Supreme.

Deciziile Curţii sunt înconjurate de un asemenea secret, încât nici măcar oficiali americani de rang înalt nu le cunosc înainte ca instanţa să le facă publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici