Dezamăgire pentru Biden după decizia Curţii Supreme: întreprinderile au dreptul să refuze să presteze servicii cuplurilor gay, iar studenţii cu datorii la bănci nu vor fi ajutaţi

Curtea Supremă a pronunţat opiniile finale ale termenului cu o pereche de cazuri majore care implică un designer web creştin evanghelic care poate refuza să lucreze la nunţi LGBTQ şi provocări la programul de diminuare a împrumuturilor studenţeşti al preşedintelui Joe Biden.

1332 afișări
Imaginea articolului Dezamăgire pentru Biden după decizia Curţii Supreme: întreprinderile au dreptul să refuze să presteze servicii cuplurilor gay, iar studenţii cu datorii la bănci nu vor fi ajutaţi

În cazul datoriei studenţeşti, judecătorii au anulat programul mult întârziat al lui Biden, care ar fi permis debitorilor eligibili să li se reducă datoriile cu până la 20.000 de dolari în datorii şi care a fost estimat să coste peste 400 de miliarde de dolari.

Programul a fost blocat de când Curtea de Apel a SUA.

Aproximativ 43 de milioane de persoane erau eligibile să participe.

Curtea a decis, de asemenea, în favoarea designerului web, Lorie Smith, care se opune căsătoriei între persoane de acelaşi sex pe motive religioase.

Ea a dat în judecată statul Colorado în 2016 spunând că ar accepta clienţi care plănuiesc nunţi cu persoane de sex opus, dar ar respinge cererile făcute de cuplurile de acelaşi sex care doresc acelaşi serviciu.

Smith a susţinut că, în calitate de profesionist creativ, are un drept la liberă exprimare de a refuza să presta servicii care intră în conflict cu opiniile sale politice şi religioase. 

Biden, deşi este dezamăgit, a prezentat noi opţiuni de rambursare care vor fi disponibile pentru milioane de debitori, precum şi planul administraţiei sale de a oferi un ajutor mai larg, potrivit NBC News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici