Dezastrele naturale din acest an au avut consecinţe foarte grave

Catastrofele naturale au avut consecinţe foarte grave de la începutul anului, potrivit unui bilanţ semestrial efectuat de compania germană de reasigurări Munich Re, care lansează un nou apel la lupta împotriva schimbărilor climatice.

706 afișări
Imaginea articolului Dezastrele naturale din acest an au avut consecinţe foarte grave

Dezastrele naturale din acest an au avut consecinţe foarte grave (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În perioada ianuarie - iunie, peste 150.000 de persoane au decedat, mai mult decât cifra totală înregistrată în 2004, an în care s-a produs valul seismic din sud-estul Asiei.

În Myanmar, 138.000 de locuitori au murit sau au fost daţi dispăruţi după trecerea ciclonului Nargis, la începutul lunii mai.

Seismul care s-a produs în China la jumătatea lui mai a provocat 69.200 de morţi şi dispăruţi, precizează Munich Re.

Potrivit lui Torsten Jeworrek, membru al conducerii companiei, prevenirea unor astfel de calamităţi trebuie să fie "prioritatea guvernelor" şi, în cazul Chinei de exemplu, regulile de construcţie trebuie regândite.

Experţii companiei din Munchen (sud) au contabilizat circa 400 de catastrofe naturale pe semestru, care au provocat pagube estimate la circa 50 de miliarde de dolari.

Cele 960 de catastrofe înregistrate în 2007 au provocat pagube de aproximativ 82 de miliarde de dolari, dintre care 30 de miliarde au fost plătite de asiguratori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici