Dezastru provocat de taifunul Vicente în Hong Kong: Peste 100 de persoane au fost rănite şi sute de copaci au fost rupţi

Peste 100 de persoane au fost rănite şi sute de arbori au fost rupţi în Hong Kong, după trecerea prin apropiere a taifunului Vicente, în noaptea de luni spre marţi, autorităţile declarând nivelul zece de alertă, pentru prima dată începând cu 1999.

339 afișări
Imaginea articolului Dezastru provocat de taifunul Vicente în Hong Kong: Peste 100 de persoane au fost rănite şi sute de copaci au fost rupţi

Dezastru provocat de taifunul Vicente în Hong Kong: Peste 100 de persoane au fost rănite şi sute de copaci au fost rupţi (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Alerta a fost coborâtă la nivelul opt în timpul dimineţii de marţi, potrivit autorităţilor din acest teritoriu din sudul Chinei. Vicente a trecut pe lângă Hong Kong la aproximativ 100 de kilometri distanţă la scurt timp dupămiezul nopţii (19.00 ora României).

"Cu toate că Vicente se îndepărtează treptat de Hong Kong şi începe să îşi piardă din intensitate, rafalele de vânt rămân violente în mai multe zone ale teritoriului, având forţa furtunilor de pe mare, fiind însoţit de precipitaţii abundente", potrivit Observatorului din Hong Kong. "Populaţia nu trebuie să îşi piardă vigilenţa".

Potrivit autorităţilor medicale, aproximativ 120 de persoane au fost rănite, dintre care 15 au necesitat spitalizare.

Transporturile publice au fost suspendate sau rărite, portul a fost închis şi 44 de zboruri au fost anulate. Peste 270 de zboruri au înregistrat întârzieri. Şcolile care mai erau deschise au fost închise.

Bursa de Hong Kong şi-a întârziat deschiderea şedinţei de tranzacţii, până când nivelul de alertă a ajuns la opt.

Presa locală a semnalat marţi dimineaţa că aproximativ 100 de locuitori şi-au petrecut noaptea în staţia de metrou Tai Wai, fiind împiedicaţi să se întoarcă acasă din cauza suspendării traficului mijloacelor de transport.

A avut loc o alunecare de teren pe colina care domină insula Honk Kong, Peak, fără a fi înregistraţi răniţi.

Peste 600 de copaci au fost rupţi, resturile acoperind drumurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici