Dezastrul lăsat în urmă de drona care l-a eliminat pe Qassem Soleimani. Ce au surprins fotografiile făcute imediat după asasinarea generalului

O sursă a Forţelor Americane Speciale a oferit jurnaliştilor americani de la Fox News fotografii în exclusivitate de la atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani.

7776 afișări
Imaginea articolului Dezastrul lăsat în urmă de drona care l-a eliminat pe Qassem Soleimani. Ce au surprins fotografiile făcute imediat după asasinarea generalului

Sursa FOTO: Hepta.ro

Imaginile obţinute de la o sursă a guvernului Statelor Unite arată urmările exploziei în care şi-a pierdut viaţa liderul iranian Qassem Soleimani, ca umare a unui atac cu dronă, relatează Fox News

Convoiul generalului era urmărit în secret de militari americani, aceştia aflându-se la mai puţin de un kilometru de anturajul lui Soleimani. Imediat dup atacul cu dronă, militarii americani au ajuns la faţa locului pentru a confirma asasinarea generalului.

Conform publicaţiei, unele imagini sunt foarte explicite şi înfăţişează corpul desfigurat al lui Soleimani, cu membre lipsă.

O altă imagine arată trupul liderului iranian în flăcări chiar lângă autovehiculul care explodase.

Sursa a declarat pentru jurnaliştii de la Fox News că forţele armate americane au fost nevoite să stingă cadavrul cuprins de flăcări al lui Soleimani, înainte să îl identifice.

De asemenea, autorităţile americane au fotografiat obiectele pe care generalul iranian le avea asupra sa, printre acestea numărându-se o carte de poezii, bani, un pistol şi o puşcă de asalt.

În aprilie 2019, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Iran este responsabil pentru uciderea a 608 trupe americane din timpul războiului cu Irak, iar Soleimani este responsabil pentru 17% dintre decesele personalului american în Irak, în perioada 2003-2011.

O sursă care a luptat în Irak şi a văzut fotografiile a declarat pentru Fox News că Soleimani a murit la fel ca şi militarii americani pe care generalul i-a ucis. 

Potrivit unor informaţii obţinute de Washington Post, citaţi de CNN, în aceeaşi zi în care dronele au atacat convoiul lui Soleimani, un alt înalt militar iranian a fost vizat. Este vorba de Abdul Reza Shahlai, trezorierul şi unul dintre cei mai importanţi lideri ai Forţei Quds, însă atacul a fost ratat.

Soleimani, şeful temutei Forţe Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluţionare din Iran, a fost asasinat de americani în apropierea Aeroportului Internaţional din Bagdad.

Rachetele care au distrus maşina în care se afla generalul au fost trase, potrivit unor surse din Administraţia Trump, de o dronă MQ-9 Reaper.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici