Dezbatere electorală cu scântei în Olanda: Insultele pe care şi le-au aruncat politicienii | VIDEO

Liderii principalelor formaţiuni din Olanda, Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, dreapta) şi Forumul pentru Democraţie (FvD, extremă-dreapta), au participat la o dezbatere înainte de alegerile europarlamentare, ce a fost presărată de acuzaţii privind simpatii pro-ruse şi insulte.

947 afișări
Imaginea articolului Dezbatere electorală cu scântei în Olanda: Insultele pe care şi le-au aruncat politicienii | VIDEO

Dezbatere electorală cu scântei în Olanda: Insultele pe care şi le-au aruncat candidanţii | VIDEO aprinsă între liderii partidelor majore din Olanda înainte de alegerile europarlamentare

Dezbaterea între premierul olandez Mark Rutte (VVD) şi Thierry Baudet (FvD) s-a desfăşurat miercuri seară cu câteva ore înainte de startul scrutinul europarlamentar în Olanda, informează NL Times, citând postul RTL.

Dezbaterea, uneori aprinsă, a inclus discuţii pe subiecte precum ieşirea din zona euro, dar şi atitudinea lui Baudet faţă de Rusia.

Rutte l-a acuzat pe liderul de extremă-dreapta de simpatii proruse, catalogându-l drept "admirator al Rusiei", după ce Baudet a afirmat că interesele Olandei sunt afectate de unele acţiuni de politică externă, inclusiv sancţiunile împotriva Rusiei.

Baudet a afirmat că "în politica internaţională nu ai prieteni sau duşmani, doar interese".

Liderul FvD, care doreşte ca Olanda să părăsească zona euro, susţinând că, prin intermediul uniunii monetare, Olanda continuă să plătească pentru problemele din sudul Europei.

Rutte a replicat că părăsirea uniunii monetare nu ar fi o soluţie reală, ar avea consecinţe serioase pentru forţa de muncă din Olanda.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici