DEZBATEREA Joe Biden - Paul Ryan. Candidatul republican la vicepreşedinţia SUA, ironizat de cel democrat în privinţa avorturilor: "Presupun că acceptă poziţia lui Romney acum"

Coechipierul lui Mitt Romney, Paul Ryan, a declarat, joi, în cadrul dezbaterii de la Danville (Kentucky) că nu este de acord cu avortul decât în cazuri foarte limitate, respectiv atunci când este vorba despre viol, incest sau când viaţa mamei este în pericol.

152 afișări
Imaginea articolului DEZBATEREA Joe Biden - Paul Ryan. Candidatul republican la vicepreşedinţia SUA, ironizat de cel democrat în privinţa avorturilor: "Presupun că acceptă poziţia lui Romney acum"

Paul Ryan şi Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că viaţa începe din momentul concepţiei, de aceea sunt împotriva avortului", a declarat Ryan, un catolic fervent, alăturându-se astfel poziţiei oficiale avansate de mai multe ori de Mitt Romney.

"Înţeleg că este un subiect dificil şi îi respect pe oamenii care nu sunt de acord cu mine în această privinţă. Dar politica unei administraţii Romney va fi aceea de interzicere a avortului cu excepţia cazurilor de viol, incest sau când viaţa mamei este în pericol", a adăugat el în cadrul dezbaterii cu vicepreşedintele democrat Joe Biden, tot un catolic practicant.

Opozantul său a ironizat schimbarea de poziţie a lui Ryan, care, potrivit lui, avea până recent o viziune mult mai strictă asupra lucrurilor.

"Presupun că acceptă poziţia guvernatorului Romney acum. În trecut, el făcea diferenţă între un viol şi un viol forţat, afirmând că în caz de viol sau incest ar fi o crimă să recurgi la un avort. Sunt în total dezacord cu tine, prietene", a declarat Joe Biden.

Mitt Romney, care are dificultăţi în a câştiga electoratul feminin, a afirmat de mai multe ori că este în favoarea anulării unei decizii a Curţii Supreme din 1973 care a legalizat avortul în toată ţara. El a promis, de asemenea, să numească judecători antiavort la Curtea Supremă.

La rândul său, preşedintele în exerciţiu Barack Obama, un apărător al dreptului la avort, "crede că alegerea unei femei privind sănătatea sa reprezintă o decizie personală, luată împreună cu medicul, fără interferenţa oamenilor politici", ceea ce a reamintit, joi seara, Joe Biden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici