DEZVĂLUIRE: Donald Trump a discutat efectuarea primului test nuclear în 28 de ani. Planul administraţiei americane care vizează Rusia şi China

  • Administraţia americană a discutat efectuarea primului test nuclear după 28 de ani
  • The Guardian scrie că strategia din spatele exerciţiului ar fi fost să convingă Rusia şi China să semneze un nou acord al controlului armelor
  • Seniori ai "siguranţei naţionale" s-au întâlnit pe 15 mai
2200 afișări
Imaginea articolului DEZVĂLUIRE: Donald Trump a discutat efectuarea primului test nuclear în 28 de ani. Planul administraţiei americane care vizează Rusia şi China

DEZVĂLUIRE: Donald Trump a discutat efectuarea primului test nuclear în 28 de ani. Planul administraţiei americane care vizează Rusia şi China

Administraţia de la Casa Albă a discutat în această lună posibilitatea efectuării unui test nuclear, afirmă jurnaliştii britanici ai cotidianului The Guardian, care citează surse oficiale.
 
Potrivit The Guardian, SUA intenţionează să atragă Rusia şi China într-un acord trilatral pentru controlul armelor.
 
"Există încă profesionişti în cameră care au spus că este o idee teribilă, mulţumim lui Dumnezeu", au spus sursele The Guardian.
 
Washington Post a scris vineri noapte că ideea administraţiei conduse de Donald Trump a fost efectuarea unui "test rapid".
 
Informaţia vine şi în contextul în care Donald Trump a retras SUA din tratatul Open Skies.
 
"S-a discutat posibilitatea unui test subteran în contextul în care se încearcă aducerea Chinei la masa tratativelor pentru un acord trilateral", au mai spus sursele din cadrul administraţiei.
 
Ultimul astfel de test efectuat de SUA a fost consemnat în 1992. Între 1945 şi 1992, 1.054 teste nucleare au fost efectuate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici