Dick Cheney: Transferarea "celor mai răi terorişti" de la Guantanamo în SUA ar fi un pericol - VIDEO

Transferarea pe teritoriul american a "celor mai răi terorişti" aflaţi în prezent în detenţie la Guantanamo ar fi o "sursă de mare pericol", a declarat joi fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, într-un discurs în faţa unui grup de reflecţie conservator.

17 afișări
Imaginea articolului Dick Cheney: Transferarea "celor mai răi terorişti" de la Guantanamo în SUA ar fi un pericol - VIDEO

Dick Cheney: Transferarea "celor mai răi terorişti" de la Guantanamo în SUA ar fi un pericol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că, reflectând, preşedintele îşi va da seama că transferarea celor mai răi dintre cei mai răi terorişti în inima Statelor Unite va fi o sursă de mare pericol şi că va regreta acest lucru în anii următori", a afirmat Cheney, într-un discurs în faţa grupului de reflecţie conservator American Enterprise Institute.

El i-a răspuns astfel preşedintelui Barack Obama, care a apărat joi, într-un discurs important pe tema securităţii naţionale, ideea transferării deţinuţilor de la închisoarea din Gauntanamo în închisori de înaltă securitate din SUA, în pofida îngrijorării generate de perspectiva unui transfer al acestor deţinuţi pe teritoriul american.

Fostul vicepreşedinte a mai afirmat că susţine în continuare politica administraţiei George W. Bush privind terorismul şi că ar lua aceleaşi decizii "fără ezitare".

"Astăzi, vreau să vă expun reflecţia strategică din spatele politicii noastre", a declarat el. "O fac ca o persoană care a fost acolo în fiecare zi a administraţiei Bush", a subliniat Cheney.

El a afirmat că metodele brutale de interogare utilizate împotriva suspecţilor de terorism "înveteraţi" au salvat vieţi americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici