Dimineaţă calmă la Tripoli, după mai multe incidente în cursul nopţii

Capitala libiană Tripoli a cunoscut mai multe incidente în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind auzite explozii izolate şi rafale de arme automate în diferite cartiere din oraş, fără să se poată face diferenţa între focurile de armă trase de bucurie şi confruntări.

231 afișări
Imaginea articolului Dimineaţă calmă la Tripoli, după mai multe incidente în cursul nopţii

Dimineaţă calmă la Tripoli, după mai multe incidente în cursul nopţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel de incidente s-au produs deja în noaptea precedentă.

Rebelii libieni au obiceiul de a-şi sărbători victoriile cu lungi rafale de arme automate trase în aer, punctate uneori cu salve de tun, dar unele detonaţii survenite în cursul nopţii păreau prea puternice şi izolate pentru a fi manifestaţii de bucurie.

La opt zile de începutul ofensivei rebele asupra capitalei, Tripoli era calm duminică dimineaţă. Pe plan militar, confruntările au încetat în capitală.

Aeroportul şi zona învecinată au fost securizate sâmbătă, asigură rebelii, iar în cartierul Abu Salim, cunoscut ca fiindu-i loial lui Kadhafi şi care a fost teatrul unor lupte violente joi seara, viaţa şi-a reluat cursul, magazinele deschizându-se unul câte unul, iar locuitorii făcând curăţenie.

În ceea ce priveşte zona Salaheddine, situată la circa 30 de kilometri sud de centrul oraşului, unde erau semnalaţi în continuare combatanţi ai lui Kadhafi vineri seara, aceasta este de asemenea controlată de rebeli, au constatat jurnaliştii AFP.

Sâmbătă, un convoi format din 60-80 de vehicule ale forţelor proguvernamentale a fost văzut fugind către Bani Walid, la circa 100 de kilometri sud-est de Tripoli, localitate cunoscută ca fiind loială lui Kadhafi.

Rebelii se tem acum de acţiunile elementelor pro-Kadhafi izolate la Tripoli. Ei rămân foarte nervoşi în jurul aeroportului, temându-se de prezenţa luneştilor ascunşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici