Dimitris Kontominas, un magnat grec în domeniul media, inculpat într-o anchetă de fraudă bancară

Un magnat grec din domeniul media, proprietarul unui post de televiziune, a fost inculpat miercuri într-o anchetă privind o vastă fraudă bancară în cadrul Băncii poştale elene (TT), fiind cercetat în libertate după plata unei cauţiuni de cinci milioane de euro, anunţă surse judiciare citate de AFP.

117 afișări
Imaginea articolului Dimitris Kontominas, un magnat grec în domeniul media, inculpat într-o anchetă de fraudă bancară

Dimitris Kontominas (Imagine: neoskosmos.com)

Dimitris Kontominas, proprietarul postului tv Alpha şi al filialei locale a Interamerican, a fost inculpat pentru "escrocherie" şi "spălare de bani". Kontominas fusese plasat în arest săptămâna trecută, deşi era spitalizat.

Kontominas este suspectat de implicare într-un amplu caz de corupţie care se referă la credite acordate fără garanţii de către Banca poştală elenă.

Dimitris Kontominas, în vârstă de 75 de ani, este acuzat că a beneficiat de unul dintre aceste credite, aflate la origine unui prejudiciu de milioane de euro adus băncii TT.

Dimitris Kontominas neagă acuzaţiile. Avocatul său a argumentat că împrumutul a fost contractat "în schimbul unor garanţii aprobate de organele competente ale băncii fără ca beneficiarul să fi avut vreo influenţă".

În afară de Kontominas, în acelaşi caz sunt inculpate încă două persoane, inclusiv fostul preşedinte al Băncii poştale elene, Angelos Filippidis. Alte 22 de persoane sunt cercetate în acest caz, printre care Anastasia Sakellariou, fostă membră a conducerii TT, în prezent directorul Fondului elen pentru stabilitate financiară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici