Diplomaţii americani au interdicţie să participe la campania "Ice Bucket Challenge"

Diplomaţii americani nu vor mai avea dreptul, de joi, de a-şi vărsa o găleată de apă în cap, provocare extinsă la nivel mondial graţie Internetului şi care urmăreşte să strângă donaţii pentru o asociaţie umanitară.

896 afișări
Imaginea articolului Diplomaţii americani au interdicţie să participe la campania "Ice Bucket Challenge"

Diplomaţii americani au interdicţie să participe la campania "Ice Bucket Challenge"

"Ice Bucket Challenge", devenit un fenomen mondial graţie reţelelor de socializare, constă în vărsarea unei găleţi cu apă în cap sau o donaţie, deseori amândouă, către asociaţia ALS, care luptă împotriva bolii Charcot - cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică - o boală neurodegenerativă.

Numeroase celebrităţi, de la fostul preşedinte George w. Bush până la cântăreţul Justin Bieber şi fondatoruil Microsoft Bill Gates, au acceptat provocarea pentru această cauză.

Dar Departamentul de Stat american a emis o telegramă internă care le interzice diplomaţilor de rang înalt să participe la "Provocarea găleţii cu gheaţă", a declarat joi purtătoarea de cuvânt a departamentului, Marie Harf.

"Normele etice ale guvernului federal ne împiedică să ne folosim de funcţiile publice, ca cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar dacă este vorba de o cauză nobilă precum aceasta", a argumentat ea.

Harf a declarat totuşi că speră ca asociaţia ALS să "reuşească" în această "cauză evident foarte importantă".

Joi, asociaţia a salutat strângerea a 41,8 milioane de dolari din donaţii în perioada 29 iulie - 21 august, faţă de 2,1 milioane de dolari anul trecut în aceeaşi perioadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici