Diplomaţii americani se întorc la ambasada de la Kiev în prima vizită de la invazie

Însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, Kristina Kvien, şi echipa sa au sosit duminică la Kiev, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat. Antony Blinken promisese, luna trecută, că va redeschide în curând ambasada SUA în capitala ucraineană.

175 afișări
Imaginea articolului Diplomaţii americani se întorc la ambasada de la Kiev în prima vizită de la invazie

Sursa foto: Twitter Nexta

Este un pas spre reluarea prezenţei americane complete la Kiev, după ce diplomaţii au început să se întoarcă luna trecută în oraşul Lviv, situat în vestul ţării. Ei părăsiseră ţara înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, din motive de securitate.

Imaginile postate duminică pe reţelele de socializare au arătat un cortegiu de maşini intrând în incinta ambasadei.

Vizita echipei a fost programată pentru a comemora duminică Ziua Victoriei în Europa, a declarat oficialul. Rusia sărbătoreşte înfrângerea Germaniei naziste din 1945, luni, de Ziua Victoriei.

Echipa, condusă de Kristina Kvien, este prima delegaţie din partea administraţiei Biden care vizitează capitala Ucrainei de la invazie, în afară de vizita lui Blinken alături de secretarul apărării Lloyd Austin. Blinken şi Austin nu au vizitat ambasada.

Blinken însărcinase oficialii să depună eforturi pentru ca diplomaţii să se întoarcă la Kiev cât mai curând posibil.

Secretarul de stat american Antony Blinken „a transmis echipei sale şi ministrului de externe Kuleba că întoarcerea noastră la Kiev este o dovadă a succesului Ucrainei, a eşecului Moscovei şi a parteneriatului nostru eficient şi de durată cu guvernul şi poporul unei Ucraine suverane, democratice şi libere", a spus oficialul citat de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici