Director NSA: China are capacitatea de a bloca reţeaua de electricitate din Statele Unite

China şi probabil "încă una sau două ţări" au capacitatea de a bloca reţeaua de alimentare cu electricitate din Statele Unite, avertizează Michael Rogers, directorul Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA).

631 afișări
Imaginea articolului Director NSA: China are capacitatea de a bloca reţeaua de electricitate din Statele Unite

Director NSA: China are capacitatea de a bloca reţeaua de electricitate din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amiralul Michael Rogers, care este şi şeful Comandamentului american pentru Securitatea Cibernetică, a dezvăluit că serviciile secrete americane au detectat o serie de atacuri informatice provenind din China, scrie CNN.

"Astfel de atacuri permit blocarea unor segmente de infrastructură, îngreunând capacitatea furnizării de servicii destinate cetăţenilor americani", a explicat Rogers în faţa membrilor Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Un raport recent elaborat de compania de securitate cibernetică Mandiant arată că hackeri angajaţi de Guvernul chinez au reuşit să atace reţele de utilităţi din Statele Unite.

"Hackerii încearcă să obţină informaţii detaliate despre modul în care sunt configurate sistemele americane. Mai multe ţări investesc în astfel de capacităţi", a avertizat Rogers, refuzând să dezvăluie care sunt celelalte ţări în afară de China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici