Directori ai poliţiei din Sofia şi alte cinci oraşe, destituiţi din funcţie de ministrul de Interne

Noul ministru bulgar de Interne Ţvetlin Iovşev i-a destituit luni din funcţie pe directorul poliţiei din Sofia şi pe alţi cinci oficiali apropiaţi predecesorului său Ţvetan Ţvetanov, omul de încredere al fostului premier conservator Boiko Borisov.

161 afișări
Imaginea articolului Directori ai poliţiei din Sofia şi alte cinci oraşe, destituiţi din funcţie de ministrul de Interne

Directori ai poliţiei din Sofia şi alte cinci oraşe, destituiţi din funcţie de ministrul de Interne (Imagine: Novinite)

Aceste măsuri intervin în contextul în care cotidianul 24 Ceasa a dezvăluit luni că ţigarete de contrabandă sunt vândute în continuare în cea mai mare piaţă din Sofia sub privirile indiferente ale mai multor poliţişti.

"Este absolut inadmisibil", a declarat Iovşev pentru postul public de radio BNR, negând că ar fi vorba despre o "epurare politică" şi subliniind că urmăreşte o "logică a performanţei".

Ministerul de Interne a anunţat, ulterior, concedierea directorilor poliţiei din cinci oraşe de provincie, din cauza unor "rezultate mediocre", potrivit unui comunicat emis de instituţie.

În plus, Parlamentul urmează să îi anuleze săptămâna aceasta imunitatea parlamentară lui Ţvetanov, acuzat într-un scandal de interceptare ilegală a unor politicieni şi oameni de afaceri.

Un apropiat al lui Boiko Borisov, Ţvetanov a făcut campanie electorală partidului conservator GERB, care a obţinut o victorie în alegerile legislative anticipate de la 12 mai, însă nu şi o majoritate absolută, fără să aibă aliaţi pentru a putea să formeze un guvern. Socialiştii au format săptămâna trecută un Guvern condus de economistul Plamen Oreşarski.

Doi funcţionari de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne - coordonatorul activităţii operaţionale Kălin Gheorghiev şi şeful serviciului de luptă împotriva criminalităţii Organizate (GDBOP) Stanimir Florov - au demisionat săptămâna trecută.

Parlamentul urmează să adopte săptămâna aceasta o lege pentru integrarea GDBOP în cadrul Agenţiei pentru Securitate Naţională (DANS). Un proiect de lege prevede, de asemenea, formarea unei agenţii guvernamentale pentru "mijloace speciale de informaţii", în contextul în care această activitate revenea, până în prezent, Ministerului de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici