Directorul financiar al organizaţiei Trump, Allen Weisselberg, a primit imunitate în cazul Cohen

Procurorii federali au acordat imunitate directorului financiar al organizaţiei Trump în investigaţia care îl priveşte pe fostul avocat personal al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, potrivit unir persoane familiarizate cu această chestiune, informează Reuters şi CNN.

851 afișări
Imaginea articolului Directorul financiar al organizaţiei Trump, Allen Weisselberg, a primit imunitate în cazul Cohen

Directorul financiar al organizaţiei Trump, Allen Weisselberg, a cărui implicare în sfera finanţelor lui Trump este extinsă, a primit imunitate din partea procurorilor federali pentru furnizarea de informaţii despre fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, anunţă CNN.

Acordul de imunitate pentru CFO, Allen Weisselberg, a fost anunţat pentru prima oară de Wall Street Journal, care a mai transmis că acesta a fost chemat să depună mărturie în faţa unui juriu federal la începutul acestui an.

Weisselberg a primit imunitate cu luni în urmă, unul dintre oamenii familiarizaţi cu această chestiune, a declarat pentru Reuters. Sursa a refuzat să furnizeze detalii suplimentare.

O înţelegere de cooperare între Weisselberg şi procurori ar putea dăuna preşedintelui SUA, având în vedere rolul pe care acesta îl joacă în afacerile lui Trump. Weisselberg a lucrat pentru familia Trump timp de mai mult de patru decenii, inclusiv ca trezorier al Fundaţiei Donald J. Trump şi este unul dintre oamenii cărora Trump i-a încredinţat afacerea înainte de preluarea mandatului.

Rudy Giuliani, avocat al preşedintelui, a spus că nu ştie despre ce a fost interogat Weisselberg. Dar Giuliani a spus că echipa juridică a lui Trump a verificat informaţiile furnizate de directorul companiei şi nu a găsit nimic care l-ar putea ameninţa pe preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici