Directorul NASA afirmă că are misiunea îmbunătăţirii relaţiilor cu lumea musulmană

Directorul NASA, Charles Bolden, a declarat că una dintre misiunile pe care preşedintele Barack Obama i le-a încredinţat în calitatea de şef al agenţiei spaţiale este îmbunătăţirea relaţiilor cu lumea musulmană, precizând că nu este o misiune diplomatică, relatează Fox News.

16 afișări
Imaginea articolului Directorul NASA afirmă că are misiunea îmbunătăţirii relaţiilor cu lumea musulmană

Directorul NASA afirmă că are misiunea îmbunătăţirii relaţiilor cu lumea musulmană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat Al-Jazeera, Bolden a declarat că Barack Obama i-a încredinţat trei misiuni. "Una a fost că voia să-i inspir pe copii să fie atraşi de ştiinţă şi matematică, voia să extind relaţiile noastre internaţionale, iar cea de-a treia, poate cea dintâi, voia să găsesc o cale către lumea musulmană şi către un angajament mai mare cu naţiunile dominant musulmane, pentru a-i ajuta să perceapă mai bine contribuţia lor istorică la ştiinţă, matematică, inginerie", a spus acesta.

Directorul NASA a efectuat luna trecută o vizită în Orientul Mijlociu, susţinând un discurs la Universitatea Americană din Cairo, la un an de la discursul pe care Obama l-a adresat, din capitala Egiptului, lumii musulmane.

De asemenea, Bolden declară că naţiunile musulmane trebuie să ia parte la colaborarea internaţională, în cadrul proiectelor privind călătoriile în spaţiu. "Este vorba despre a încerca să iei ceea ce este cel mai bun din toate regiunile, şi sunt multe de câştigat prin posibila contribuţie a ţărilor musulmane", a spus el, prezentând ca model Staţia Spaţială Internaţională şi insistând asupra contribuţiilor ruşilor şi chinezilor la acest proiect.

Directorul NASA a explicat că sarcina privind apropierea de lumea musulmană nu trebuie percepută drept o misiune diplomatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici