Discreţie în Rusia, după accidentul produs la bordul submarinului Nerpa

Regiunea Vladivostok, capitala Extremului Orient rus, a păstrat marţi după-amiază un doliu discret, după moartea a 20 de persoane la bordul submarinului nuclear Nerpa, în Marea Japoniei.

17 afișări
Imaginea articolului Discreţie în Rusia, după accidentul produs la bordul submarinului Nerpa

Discreţie în Rusia, după accidentul produs la bordul submarinului Nerpa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest oraş portuar unde se află Flota rusă a Pacificului, drapelele de pe clădirile publice erau coborâte în bernă.

Guvernatorul regiunii, Serghei Darkin, s-a deplasat la Bolşoi Kamen, oraş situat la 100 de kilometri est de Vladivostok, unde a revenit submarinul în urma dramei, potrivit imaginilor transmise de televiziunea regională OTV.

El s-a înclinat în faţa coşciugelor victimelor şi ulterior a vizitat răniţii internaţi în spitalul din Fokino (la 130 de kilometri est de Vladivostok), potrivit aceleiaşi surse.

Televiziunea naţională nu a relatat nimic pe această temă.

Postul de ştiri Vesti s-a concentrat în schimb pe transmiterea în direct a ceremoniilor de comemorare a sfârşitului primului Război Mondial în Franţa.

Mărturiile răniţilor sau apropiaţilor victimelor sunt rare, la trei zile de la producerea catastrofei, fiind relatate câteva episoade numai în presa scrisă de marţi.

Localitatea Bolşoi Kamen care găzduieşte şantierele navale militare nu este accesibilă decât în baza unui permis special emis de Ministerul Apărării.

Accidentul s-a produs sâmbătă în Marea Japoniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici