Discuţie halucinantă la TV în Rusia: S-a propus aruncarea unei bombe nucleare în apropierea României

Discuţie halucinantă într-un platou de televiziune din Rusia. În cadrul unei emisiuni s-a propus aruncarea unei bombe nucleare în apropierea României.

7851 afișări
Imaginea articolului Discuţie halucinantă la TV în Rusia: S-a propus aruncarea unei bombe nucleare în apropierea României

Discuţie halucinantă la TV în Rusia: S-a propus aruncarea unei bombe nucleare în apropierea României

În cadrul unei emisiuni tv din Rusia s-a discutat despre posibilitatea folosirii unei arme nucleare în conflictul din Ucraina. Una dintre persoane din studio a sugerat ca pentru a se evita o izolarea completă pe plan internaţional a Rusiei ar trebui ca atacul nuclear să aibă loc într-o zonă cu populaţie redusă precum regiune ucraineană Transcarpatia. Regiunea cu o populaţie de 1,2 milioane de persoane se află în nordul judeţelor Satu Mare şi Maramureş din România.

"Din păcate este adevărat că Vestul a ajuns la un acord cu China şi India ca în cazul în care noi folosim o armă nucleară tactică şi există multe victime să ne întoarcă spatele, atât China cât şi India (....) Există însă un teritoriu fără populaţie. Vorbesc de Transcarpatia - ce face legătura cu Polonia (...) sunt acolo nouă zone de trece: artere de trasport, poduri, tunele; şi aproape nimeni nu trăieşte acolo. Nu vorbim de ( utilizarea) a 20 de kilotone de explozibil ca la Hiroshima şi Nagasaki, dar 2-3 kilotone pot distruge exact ce armele convenţionale nu pot", a declarat unul dintre propagandiştii ruşi în cadrul emisiunii.

Ce sunt armele nucleare

Armele nucleare tactice sunt focoase nucleare mici destinate utilizării pe câmpul de luptă sau pentru o lovitură limitată. Preşedintele rus este cel care ia decizia finală atunci când vine vorba de utilizarea armelor nucleare, atât strategice, cât şi non-strategice, conform doctrinei nucleare a Rusiei.

În luna aprilie, Miniştrii de externe din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) au avertizat că Rusia va suporta „consecinţe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare, iar cei care sprijină Moscova în invazia din Ucraina se vor confrunta cu „costuri severe”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici