Discuţii aprinse în cadrul JAI. Jurnalist: "Germania ameninţă Austria că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se ridică blocajul împotriva României şi Bulgariei

Discuţii aprinse în cadrul Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, loc unde se decide aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei.Miniştrii de interne din UE nu reuşesc să ajungă la o unanimitate privind accesul în Schengen.

2076 afișări
Imaginea articolului Discuţii aprinse în cadrul JAI. Jurnalist: "Germania ameninţă Austria că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se ridică blocajul împotriva României şi Bulgariei

Discuţii aprinse în cadrul JAI. Jurnalist: "Germania şi Luxemburg ameninţă că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se ridică blocajul împotriva Bulgariei şi României

Discuţii aprinse în cadrul Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, loc unde se decide aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei.Miniştrii de interne din UE nu reuşesc să ajungă la o unanimitate privind accesul în Schengen.

Conform jurnalistului Jack Parrock acum au loc negocieri separate.

"Germania şi Luxemburg ameninţă că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se ridică blocajul împotriva Bulgariei şi României", a scris acesta pe Twitter.

Amintim că Austria a anunţat acă blochează intrarea României şi Bulgariei în Schengen. Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa de joi a miniştrilor de interne din UE.

„Astăzi voi vota contra extinderii Schengen cu România şi Bulgaria. Este o greşeală ca un sistem care în multe locuri nu funcţionează să fie extins. Anul acesta, în Austria, au fost 100.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre aceştia, 75.000 nu erau înregistraţi. Este o dovadă că sistemul nu funcţionează”, a declarat ministrul austriac de interne Gerhard Karner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici