Discuţiile SUA-Rusia de la Helsinki au ca scop eliminarea dezinformării - oficial american

Discuţiile strategice dintre Statele Unite şi Rusia care se desfăşoară în capitala finlandeză Helsinki urmăresc eliminarea dezinformării şi colaborarea pentru crearea unei relaţii funcţionale între cele două ţări, a declarat marţi un oficial din Departamentul de Stat al SUA, citat de agenţia Tass.

412 afișări
Imaginea articolului Discuţiile SUA-Rusia de la Helsinki au ca scop eliminarea dezinformării - oficial american

Discuţiile SUA-Rusia de la Helsinki au ca scop eliminarea dezinformării - oficial american

"Statele Unite şi Rusia se întâlnesc săptămâna aceasta la Helsinki pentru discuţii strategice de stabilitate şi consultări bilaterale privind o serie de probleme. Scopul acestor discuţii strategice de stabilitate este de a face schimb de opinii cu privire la aspectele care afectează relaţia noastră strategică, pentru a înlătura dezinformarea şi percepţiile greşite şi pentru a lucra la crearea unei relaţii funcţionale", a spus oficialul.

Oficialul american a refuzat să precizeze problemele pe care delegaţia SUA intenţionează să le aducă în cadrul discuţiilor.

"Agenda şi subiectele specifice discutate sunt confidenţiale. Delegaţia SUA este condusă de subsecretarul Shannon şi include reprezentanţi de rang înalt din guvernul Statelor Unite. Delegaţia Rusiei este condusă de viceministrul de Externe Riabkov şi, în mod similar, include reprezentanţi din guvernul rus", a spus oficialul Departamentului de Stat al SUA.

Discuţiile ruso-americane au debutat la Helsinki pe 11 septembrie. Serghei Riabkov a spus că prima zi a discuţiilor a fost dedicată chestiunilor bilaterale, toate fiind foarte complicate şi capabile să influenţeze în mod semnificativ relaţiile dintre cele două ţări. Marţi, 12 septembrie, cele două delegaţii vor aborda aspecte strategice de stabilitate, a anunţat diplomaţia de la Moscova.

Viitorul Tratat de reducere a armelor strategice (START) este inclus în discuţiile SUA-Rusia, o înţelegere care ar trebui pusă în aplicare până în februarie 2018. Situaţia Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi cea a sistemului american de apărare antirachetă sunt alte subiecte sensibile care trebuie abordate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici