Disidentul Chen Guangcheng a ajuns în Statele Unite - VIDEO

Disidentul chinez Chen Guangcheng a sosit sâmbătă seara pe aeroportul newyorkez Newark, după ce a părăsit China sâmbătă dimineaţa, au declarat surse concordante.

270 afișări
Imaginea articolului Disidentul Chen Guangcheng a ajuns în Statele Unite - VIDEO

Disidentul Chen Guangcheng a ajuns în Statele Unite - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul la bordul căruia s-a aflat disidentul orb şi familia sa a aterizat la ora locală 18.23 (duminică, 1.23, ora României), potrivit site-ului companiei aeriene americane United Airlines.

Chen Guangcheng, în vârstă de 40 de ani, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, urmau să meargă în sudul cartierului Manhattan, pentru a petrece prima noapte în Statele Unite într-un apartament din Washington Square Village, a precizat pentru AFP John Beckman, purtătorul de cuvânt al Universităţii New York (NYU).

Este vorba, în această fază, despre o cazare provizorie.

Imobilul în care disidentul şi familia sa urmează să petreacă noaptea este înconjurată de grădini cu jocuri pentru copii.

El nu era sigur că va sta de vorbă cu presa în faţa imobilului, unde aşteptau câteva zeci de jurnalişti.

Disidentul orb, care a denunţat excesele politicii de controlare a naşterilor, a declanşat un incident diplomatic refugiindu-se la sfârşitul lui aprilie, timp de şase zile, în Ambasada Statelor Unite din Beijing, după ce a reuşit să fugă de acasă, unde era plasat de 19 luni sub arest la domiciliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici