Disidentul Chen Guangcheng va putea pleca în curând în SUA, împreună cu familia sa

Disidentul chinez Chen Guangcheng va primi în curând permisiunea de a pleca împreună cu familia în Statele Unite, anunţă Departamentul de Stat american.

138 afișări
Imaginea articolului Disidentul Chen Guangcheng va putea pleca în curând în SUA, împreună cu familia sa

Chen Guangcheng (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul chinez a anunţat că va accepta solicitarea domnului Chen de a obţine documentele de călătorie", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

"Statele Unite se aşteaptă ca Guvernul să trateze rapid solicitarea sa; Statele Unite vor acorda o atenţie prioritară solicitării de vize pentru el şi pentru familia lui", se arată într-un comunicat al diplomaţiei americane.

Victoria Nuland a precizat că Chen Guangcheng a primit o ofertă de bursă din partea unei universităţi americane, urmând să fie însoţit de familia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici