Dispozitiv exploziv, aruncat în curtea unui centru pentru solicitanţi de azil din Germania

Un dispozitiv exploziv a fost aruncat peste gardul unui centru pentru solicitanţi de azil din oraşul german Villingen-Schwenningen, în noaptea de joi spre vineri, poliţia precizând că îi caută pe suspecţi, relatează Associated Press în pagina online.

531 afișări
Imaginea articolului Dispozitiv exploziv, aruncat în curtea unui centru pentru solicitanţi de azil din Germania

Dispozitiv exploziv, aruncat în curtea unui centru pentru solicitanţi de azil din Germania

Purtătorul de cuvânt al poliţiei regionale, Thomas Kalmbach, a declarat vineri că "a fost un noroc" că dispozitivul nu a explodat şi nimeni nu a fost rănit.

Kalmbach a precizat că o persoană încă neidentificată a aruncat dispozitivul exploziv spre centrul de refugiaţi, în jurul orei 1.15 (2.15, ora României). Aceasta a fost observată de locuitori, care au anunţat rapid poliţia.

O echipă de genişti a distrus dispozitivul în cadrul unei explozii controlate la locul incidentului, după evacuarea centrului pentru solicitanţi de azil.

Kalmbach a declarat că nu poate confirma informaţiile publicate de agenţia de presă DPA, potrivit cărora dispozitivul aruncat spre centrul de refugiaţi era o grenadă de mână care avea cuiul înlăturat.

Aproape 1,1 milioane de solicitanţi de azil au sosit anul trecut în Germania, unde au avut loc mai multe atacuri asupra centrelor de primire a imigranţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici