Dispozitiv suspect găsit pe un aeroport din Toronto. Două persoane au fost reţinute

Două persoane au fost reţinute după ce autorităţile au localizat şi ulterior au dezamorsat un posibil dispozitiv exploziv la aeroportul Billy Bishop Toronto City Airport, a anunţat poliţia canadiană, potrivit CNN.

349 afișări
Imaginea articolului Dispozitiv suspect găsit pe un aeroport din Toronto. Două persoane au fost reţinute

Dispozitiv suspect găsit pe un aeroport din Toronto. Două persoane au fost reţinute

Dispozitivul a fost găsit pe o bicicletă parcată în apropierea terminalului de feribot de pe insulă care este parte din aeroport, potrivit contului de socializare al unităţii. Situat pe o insulă de pe lacul Ontario, în apropiere de centrul oraşului Toronto, aeroportul este accesat în mare parte cu feribotul sau printr-un tunel pietonal.

Terminalul feribotului şi tunelul au fost închise „ca măsură de precauţie", au precizat reprezentanţii aeroportului, iar bicicleta a fost îndepărtată de poliţie. Pasagerii de la terminal au fost evacuaţi, iar două zboruri ale Air Canada au fost deviate spre Hamilton.

În timp ce poliţia se ocupa de „un potenţial dispozitiv exploziv", potrivit Centrului de operaţiuni al poliţiei din Toronto, cel puţin două clădiri din apropierea aeroportului au fost evacuate şi mai multe străzi au fost închise. O detonare controlată a fost apoi efectuată ulterior, a spus poliţia din Toronto.

„Dispozitivul a fost dezamorsat, iar serviciile de poliţie din Toronto şi-au încheiat ancheta şi au eliberat locul", au precizat şi reprezentanţii aeroportului.

Doi suspecţi sunt în custodie, a mai anunţat poliţia din Toronto. Autorităţile nu au oferit detalii suplimentare cu privire la tipul de dispozitiv găsit.

Operaţiunile aeroportuare şi zborurile vor fi reluate în curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici