Dispozitive explozive, depistate în Irlanda de Nord înaintea vizitei preşedintelui Joe Biden

Poliţia nord-irlandeză a anunţat, marţi, depistarea a patru presupuse dispozitive explozive artizanale într-un cimitir din Londonderry, în cadrul unei operaţiuni de securitate efectuată înaintea vizitei preşedintelui SUA, Joseph Biden.

366 afișări
Imaginea articolului Dispozitive explozive, depistate în Irlanda de Nord înaintea vizitei preşedintelui Joe Biden

Sursa foto: Profimedia

"Depistarea acestor dispozitive reprezintă o nouă evoluţie sinistră şi îngrijorătoare", a declarat inspectorul de poliţie Bobby Singleton, citat de agenţia Reuters.

Dispozitivele explozive au fost depistate cu câteva ore înainte de sosirea preşedintelui Biden la Belfast, oraş aflat la circa 100 de kilometri de Londonderry.

Luni, mai mulţi indivizi au atacat agenţi de poliţie din Londonderry, în cursul unui marş neautorizat împotriva Acordului de Pace din anul 1998, care a pus capăt conflictului dintre unioniştii britanici şi naţionaliştii de etnie irlandeză.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se va deplasa în oraşul nord-irlandez Belfast, iar ulterior în Dublin, capitala Irlandei. Vizita are rolul evidenţierii "progreselor enorme înregistrate de la semnarea Acordului din Vinerea Marea (Belfast) în urmă cu 25 de ani", a transmis Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici