Dispute în Italia după ce arma unui parlamentar a rănit un bărbat la petrecerea de Revelion

Un foc de armă care a rănit uşor la picior un bărbat de 31 de ani la o petrecere de Anul Nou a stârnit o reacţie politică furioasă după ce s-a aflat că a fost tras cu o armă deţinută de un parlamentar italian

183 afișări
Imaginea articolului Dispute în Italia după ce arma unui parlamentar a rănit un bărbat la petrecerea de Revelion

Dispute în Italia după ce arma unui parlamentar a rănit un bărbat la petrecerea de Revelion

Un foc de armă care a rănit uşor la picior un bărbat de 31 de ani la o petrecere de Anul Nou a stârnit o reacţie politică furioasă după ce s-a aflat că a fost tras cu o armă deţinută de un parlamentar italian. Emanuele Pozzolo, membru al partidului Fraţii din Italia al premierului Georgia Meloni, a recunoscut că a adus arma, dar a negat că a tras, relatează BBC.

Procurorii au deschis o anchetă în cazul petrecut în orăşelul Rosazza, în nordul regiunii Piemont.

Potrivit sursei citate, Pozzolo le-ar fi arătat la un moment dat participanţilor la petrecere mini-revolverul său de calibru 22, unul dintre cele mai mici disponibile în comerţ, pentru care are licenţă de deţinere. Arma ar fi fost apoi trecută din mână în mână, de la un invitat la altul, înainte de a se declanşa şi de a-l răni pe tânărul de 31 de ani.

„Confirm că împuşcătura a fost trasă accidental, dar nu eu am fost cel care a tras", a declarat Pozzolo..

Prim-ministrul Meloni nu a reacţionat încă la incident, dar partidul său a emis o declaraţie în care a subliniat că incidentul nu are „relevanţă politică". Partidul a arătat însă că va lua măsurile necesare dacă Pozzolo a făcut ceva nepotrivit.

Pe de altă parte, adversarii politici s-au coalizat pentru a-i critica pe membrii Fraţii din Italia. Fostul prim-ministru Matteo Renzi a declarat că partidul lui Meloni „nu formează o clasă conducătoare: ei sunt inadecvaţi, incompetenţi... şi sunt periculoşi, în primul rând pentru ei înşişi".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici