Distrugătorul american USS McFaul se îndreaptă spre portul Poti

Distrugătorul american USS McFaul a părăsit portul Batumi din sud-vestul Georgiei, unde ajunsese duminică pentru a livra ajutor umanitar, şi se îndreaptă către portul Poti, aflat în vecinătatea poziţiilor ruse, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al ambasadei SUA la Tbilisi.

38 afișări
Imaginea articolului Distrugătorul american USS McFaul se îndreaptă spre portul Poti

Distrugătorul american USS McFaul se îndreaptă spre portul Poti (Imagine: www.mcfaul.navy.mil)

Distrugătorul USS McFaul şi nava Pazei de Coastă americane Dallas sunt aşteptate miercuri la Poti, în vestul Georgiei, unde sunt staţionaţi soldaţi ruşi, a declarat purtătorul de cuvânt.

Cele două nave trebuie să aducă ajutoare umanitare georgienilor, a amintit purtătorul de cuvânt, Steve Guice.

Astfel, forţele militare ruse şi cele americane s-ar afla pentru prima oară faţă în faţă în Georgia, după declanşarea conflictului din această ţară, la 7 august.

"Nu încercăm să provocăm pe nimeni, dar vrem să putem merge peste tot pentru a livra ajutorul", a adăugat Guice.

Nava Dallas a trecut duminică prin strâmtorile turce Dardanele şi Bosfor, cu direcţia Georgia.

Luni, crucişătorul Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, implicată în conflictul armat cu Georgia, a părăsit din nou portul Sevastopol, din sudul Ucrainei, unde revenise sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici