Dmitri Medvedev, nou discurs acid: Rusia ar putea vedea în sancţiunile Occidentului un motiv de război

  • Un oficial rus de rang înalt a avertizat joi că Moscova ar putea vedea în sancţiunile occidentale un motiv de război.
  • Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a denunţat restricţiile occidentale ca fiind "grosolane şi cinice" şi a precizat că acestea se află la limita "războiului economic".
3751 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, nou discurs acid: Rusia ar putea vedea în sancţiunile Occidentului un motiv de război

"În anumite circumstanţe, astfel de măsuri ostile ar putea fi percepute ca un act de agresiune internaţională, sau chiar ca un casus belli", a declarat Medvedev într-un discurs la un forum juridic, folosind termenul latin pentru o cauză, sau pretext, pentru declararea războiului. "Ca răspuns la acestea, un stat primeşte dreptul la apărare individuală şi colectivă".

El a subliniat că sancţiunile occidentale din cauza acţiunii militare a Rusiei în Ucraina "au un scop clar, de a provoca cât mai multă durere cât mai multor cetăţeni ai ţării noastre... cetăţenilor obişnuiţi, nu conducerii ţării sau elitelor de afaceri".

"Scopul principal este de a pedepsi poporul rus prin încercarea de a reduce activitatea economică şi de a provoca hiperinflaţie", a adăugat el. Oficialii ruşi au încercat să minimalizeze impactul sancţiunilor occidentale, iar declaraţia lui Medvedev a reprezentat o recunoaştere rară a faptului că acestea fac rău, scrie AP.

Medvedev, care a ocupat funcţia de preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012, când Putin a trecut la funcţia de prim-ministru din cauza limitării de mandat, a fost considerat în general de Occident ca fiind mai liberal. Cu toate acestea, în ultimele luni, el a difuzat mesaje care au sunat mai dure decât cele emise de cei mai aprigi oficiali de la Kremlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici