Dmitri Medvedev, prezentat drept Captain America pe afişe din Moscova

Mai multe afişe în care apare preşedintele rus, Dmitri Medvedev, îmbrăcat într-un costum asemănător cu cel al supereroului Captain America şi sloganul "Căpitanul Rusia, primul domn" au apărut marţi pe străzile din Moscova.

304 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, prezentat drept Captain America pe afişe din Moscova

Dmitri Medvedev, prezentat drept Captain America pe afişe din Moscova

În imagini, Medvedev poartă o uniformă în culorile albastru, roşu şi alb ale eroului de benzi desenate, personaj care apare şi în filmul "Captain America: First Avenger", care rulează în cinematografe în iulie şi august.

Filmul prezintă povestea unui tânăr slăbuţ, care se trasformă artificial, în urma unui proiect ştiinţific secret, în apărător atotputernic al idealurilor americane.

Serviciul de presă al Kremlinului a refuzat să facă orice comentariu în legătură cu apariţia afişelor pe străzile din Moscova.

Analiştii politici consideră că Dmitri Medvedev îi datorează funcţia mentorului său, Vladimir Putin, care, după două mandate prezidenţiale (2000 - 2008), a preluat funcţia de prim-ministru.

Înaintea afişelor cu Medvedev, pe străzile capitalei ruse au fost vizibile şi afişe cu Putin, prezentat în postură de James Bond, cu o armă în mână.

La Moscova au mai putut fi văzute şi fotomontaje care promovau aparent un centru comercial şi care îi prezentau pe Medvedev şi Putin în pantaloni scurţi şi tricouri de tenis, însă Guvernul a cerut primăriei să elimine afişele. O altă campanie l-a vizat pe liderul libian, Muammar Kadhafi, peste imaginea căruia scria "Caut apartament".

Captain America este un super-erou de benzi desenate, ce poartă un constum inspirat din drapelul american. Personajul a apărut în decembrie 1940, fiind creat de Jack Kirby şi Joe Simon. Ca toţi desenatorii din epocă, care doreau să profite de pe urma "modei" lansate de Superman în 1938, numeroşi editori americani de benzi desenate au încercat în acea perioadă să creeze super-eroi carismatici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici