Dmitri Medvedev: Viitorul economiei mondiale va fi în joc la summitul G20

Liderii G20, care se vor reuni joi la Londra, trebuie să ajungă la un acord privind modificarea sistemului financiar mondial, în interesul viitorului ţărilor lor şi al economiei mondiale, a apreciat, duminică, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, citat de AFP.

4 afișări

"Liderii sunt obligaţi să ajungă la un acord. Viitorul ţărilor noastre, al popoarelor noastre depinde de hotărârea noastră de a lua decizii cruciale pentru modificarea arhitecturii financiare mondiale", a spus Medvedev, într-un interviu acordat BBC, publicat pe site-ul Kremlinului.

G20, format din marile ţări industrializate şi principalele ţări emergente, se reuneşte joi în summit, pentru a încerca să formuleze propuneri concrete de stopare a crizei economice mondiale.

Săptămâna trecută, Rusia a dezvăluit o parte dintre propunerile pe care le va prezenta la summit, printre acestea numărându-se şi o reformă a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale şi crearea unei modene supranaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici