Dmitri Rogozin: Ţările baltice blochează cooperarea NATO - Rusia

Statele baltice încearcă să blocheze cooperarea între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică, afirmă ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, citat de pagina online a agenţiei RIA Novosti.

20 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin: Ţările baltice blochează cooperarea NATO - Rusia

Dmitri Rogozin: Ţările baltice blochează cooperarea NATO - Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unele ţări, în principal statele baltice, manifestă o tendinţă de blocare a amplorii cooperării noastre, încercând să arate că Rusia este o ameninţare permanentă la adresa securităţii, lucru care împiedică dialogul", a declarat diplomatul rus cu ocazia unei reuniuni a Consiliului NATO - Rusia la nivel de şefi ai statelor majore.

Cu toate acestea, adaugă Rogozin, ţările europene membre NATO sunt interesate de extinderea cooperării cu Rusia pe mai multe direcţii, fie că este vorba de neproliferare, de garantarea securităţii sau de combaterea terorismului internaţional.

Consiliul NATO - Rusia s-a reunit miercuri la Bruxelles pentru a adopta, între altele, planul de cooperare militară pe anul 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici