Doi adolescenţi italieni au agresat trei băieţi pentru că erau români

Un băiat în vârstă de 15 ani şi doi prieteni ai săi au fost agresaţi într-o staţie de autobuz din Italia de doi adolescenţi italieni, pentru faptul că sunt români, aceştia împingându-i în stradă, cu riscul de a fi loviţi de maşini, relatează La Repubblica, în ediţia electronică.

140 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi italieni au agresat trei băieţi pentru că erau români

Doi adolescenţi italieni au agresat trei băieţi pentru că erau români (Imagine: Mediafax Foto)

Cristian se afla miercuri cu doi prieteni într-o staţie de autobuz din Florenţa, când au fost abordaţi de doi italieni în vârstă de aproximativ 17 ani. "Ce dracu vă uitaţi, ticăloşilor? Sunteţi români?", au întrebat aceştia. "Da, de ce?", a răspuns Cristian. A fost de ajuns pentru ca adolescenţii italieni să îi împingă pe el şi pe cei doi prieteni în stradă, cu riscul de a fi loviţi de maşini.

Un adult italian a intervenit atunci, blocându-i pe agresori. "Ce faceţi? Nu vedeţi că vin maşini?", a spus acesta. Datorită lui, cei trei copii români au reuşit să scape de agresori.

Totuşi, Cristian, care trăieşte în condiţii dificile, se simte rău şi îi este teamă să mai meargă la şcoală, pentru a nu se întâlni din nou cu aceştia. După doi ani petrecuţi într-un orfelinat din Bucureşti, el a ajuns în 2007 în Italia, la mama lui, văduvă, plecată din ţară pentru a-şi găsi de lucru.

Băiatul a avut ghinionul să ajungă în Italia pe fondul intensificării ostilităţii împotriva imigranţilor români, după uciderea italiencei Giovanna Reggiani, la Roma, crimă de care este acuzat un român, precizează La Repubblica. El susţine că până acum totul a fost bine, cu colegii de şcoală nu a avut probleme, iar profesorii l-au ajutat mereu. Însă miercuri, după violul comis de mai mulţi români la Guidonia, care a reaprins tensiunile, a văzut ura în ochii celor doi băieţi italieni. Cu toate acestea, el şi mama lui nu au denunţat agresiunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici