Doi agenţi de bursă londonezi au fost condamnaţi la închisoare pentru fraudarea unei bănci ruse. Ce pedeapsă au primit

Doi agenţi de tranzacţionare din Londra, care au conspirat la fraudarea a peste 165 milioane de euro ai unei bănci din Rusia, au fost condamnaţi vineri la 12, respectiv 7 ani de închisoare, informează Reuters.

1317 afișări
Imaginea articolului Doi agenţi de bursă londonezi au fost condamnaţi la închisoare pentru fraudarea unei bănci ruse. Ce pedeapsă au primit

Doi agenţi de bursă londonezi au fost condamnaţi la închisoare pentru fraudarea unei bănci ruse

Georgy Urumov, 37, a fost condamnat la 12 ani, iar Vladimir Gersamia, 33, la şapte ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de multiple fraude financiare.

Urumov s-a alăturat companiei Otkritie Securities Ltd (OSL) şi a manipulat firma în a-i plăti aproape 2 de milioane de euro creând falsa impresie că această sumă va fi distribuită altor persoane care se alătură companiei. Urumov a păstrat însă marea majoritatea sumei de bani primită de la compania OSL.

Urumov a săvârşit mai multe infracţiuni efectuând tranzacţii financiare cu fonduri argentiniene. Acesta îşi minţea angajatorul că obligaţiuni garantate cu creanţe sunt de fapt de patru ori mai scumpe şi încasa diferenţa, transferând-o în conturi bancare din Marea Britanie.

Urumov s-a folosit de Gersamia, un angajat al firmei de administraţie Threadneedle Asset Management, pentru a-l ajuta să acopere urmele ilegalităţilor comise.

Potrivit comisiei de investigaţie, cei doi bărbaţi au adunat peste 165 de milioane de euro din activităţile ilegale întreprinse.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici