Doi belaruşi au fost condamnaţi la închisoare pentru spionaj în favoarea Lituaniei

Doi belaruşi au fost condamnaţi la opt şi la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Lituaniei, au anunţat vineri serviciile de securitate belaruse (KGB) într-un comunicat.

155 afișări
Imaginea articolului Doi belaruşi au fost condamnaţi la închisoare pentru spionaj în favoarea Lituaniei

Doi belaruşi au fost condamnaţi la închisoare pentru spionaj în favoarea Lituaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat, doi cetăţeni belaruşi, identificaţi ca fiind A. Fenzeliau şi E. Kuciura, au fost declaraţi vinovaţi de trădare de un tribunal militar.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în martie 2012, a precizat aceeaşi sursă.

La rândul său, agenţia de presă Interfax a adăugat vineri că Fenzeliau, care a fost condamnat la zece ani de închisoare, s-a stabilit în Lituania după ce a servit în forţele armate belaruse în 2002.

În iulie 2012, KGB-ul belarus a anunţat arestarea mai multor persoane, între care şi "cetăţeanul F.", la Minsk, în cadrul unei afaceri de spionaj în favoarea Lituaniei, un stat membru UE vecin cu Belarusul.

Serviciile de securitate belaruse nu au precizat îdacă există vreo legătură între cele două cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici