Doi cetăţeni germani au fost răpiţi în Liban

Doi cetăţeni germani au fost răpiţi vineri în estul Libanului de către necunoscuţi armaţi care cer o răscumpărare în schimbul eliberării lor, a anunţat agenţia oficială de presă libaneză NAA, citată de AFP.

120 afișări

Cei doi germani au fost "conduşi într-un loc necunoscut" după ce răpitorii lor au încercat fără succes să obţină bani de la ei, a precizat NNA.

"Răpitorii l-au contactat apoi telefonic pe un prieten (al ostaticilor) cerându-i o răscumpărare", conform agenţiei.

Un responsabil al securităţii aflat sub anonimat a declarat pentru AFP că poliţia a fost informată despre răpire spre sfârşitul zilei de vineri.

"Urmărim cazul. Se pare că nu este o răpire politică, ci din motive financiare", a declarat el.

"Operatorul de urgenţă a primit un apel de la cineva care spunea că cetăţeni germani au fost răpiţi", a adăugat el.

"Mai târziu, un bărbat libanez a sunat cerând o răscumpărare de 6.000 de euro", a precizat el.

O altă sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că victimele răpirii aveau dublă cetăţenie, germană şi libaneză.

Este vorba despre prima răpire de acest gen din 2011, când un grup de şapte ciclişti estonieni au fost reţinuţi patru luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici