Doi civili răniţi în tiruri sporadice în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului fragil de marţi

Doi civili au fost răniţi în tiruri sporadice asupra unor poziţii ale armatei, în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului fragil care a intrat în vigoare marţi, a anunţat vineri armata ucraineană.

141 afișări
Imaginea articolului Doi civili răniţi în tiruri sporadice în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului fragil de marţi

Doi civili răniţi în tiruri sporadice în estul Ucrainei, în pofida armistiţiului fragil de marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rebeli au tras în şase rânduri, în ultimele 24 de ore, asupra unor poziţii ale armatei ucrainene, în puncte fierbinţi "obişnuite" în conflictul armat, ca de exemplu aeroportul de la Doneţk, satul vecin Piski sau oraşul Şceastea din regiunea rebelă vecină Lugansk.

"Doi civili au fost răniţi", a anunţat, într-un comunicat, centrul de presă al operaţiunii ucrainene din estul ţării.

Persoane prezente în zonele în care au avut loc aceste tiruri au declarat vineri dimineaţa pentru AFP că tirurile erau mai puţin intense ca de obicei.

"Auzim armament greu în apropiere de aeroport, dar tirurile sunt mai rare ca de obicei", a declarat pentru AFP Maksim, un voluntar din cadrul mişcării paramilitare radicale Pravîi Sektor, prezent în satul Piski.

La Şceastea, "s-au auzit foarte rar focuri de armament uşor, dar nu sunt lupte", a declarat pentru AFP Volodimir Tiurin, şeful administraţiei locale proucrainene.

La Doneţk, bastionul separatiştilor proruşi, situaţia era calmă vineri, ca în zilele dinaintea intrării în vigoare a armistiţiului de marţi, potrivit unor jurnalişti aflaţi la faţa locului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici