Doi elevi, împuşcaţi în două licee din statele americane North Carolina şi Kentucky

Doi elevi au fost răniţi prin împuşcare marţi în două licee din statele americane North Carolina şi Kentucky, care au fost plasate sub un regim strict de securitate în urma incidentelor armate, relatează MSNBC.

131 afișări
Imaginea articolului Doi elevi, împuşcaţi în două licee din statele americane North Carolina şi Kentucky

Doi elevi, împuşcaţi în două licee din statele americane North Carolina şi Kentucky (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un elev a fost împuşcat şi un altul a fost reţinut de poliţie după o altercaţie la liceul Albemarle din North Carolina, marţi dimineaţă, înainte de începerea cursurilor. Cei doi băieţi s-au certat în curtea liceului după care suspectul a scos un pistol şi l-a împuşcat de două ori pe celălalt tânăr, în abdomen şi în şold, a declarat comandantul poliţiei din Albemarle, William Halliburton.

În cursul după-amiezii, victima în vârstă de 17 ani, Bernard Miller, a suferit o intervenţie chirurgicală pentru răni grave, la un spital din apropiere.

Suspectul va fi acuzat de atac cu armă mortală şi tentativă de omucidere. Poliţiştii au recuperat un pistol de la scena altercaţiei. Halliburton a refuzat să facă public numele suspectului, pe motiv că este minor.

Liceul a fost plasat sub regim de izolare în timp ce echipele de intervenţie au percheziţionat şi apoi au evacuat clădirea, declarată sigură la mai puţin de două ore după ce incidentul a fost semnalat telefonic.

Câteva ore mai târziu, poliţia din statul Kentucky a început să caute un agresor care a tras focuri de armă la liceul Fern Creek din Louisville, apoi a fugit de la locul faptei. Un elev care a suferit răni ce nu îi pun viaţa în pericol a fost transportat la un spital local, a informat poliţia.

Autorităţile l-au reţinut pe suspect în cursul zilei de marţi, un adolescent de 15 sau 16 ani pe care l-au găsit la un complex de apartamente din apropierea şcolii. Poliţiştii nu au precizat dacă suspectul este elev la liceul unde s-a petrecut incidentul.

Liceul a fost izolat pentru investigaţii, după care elevii au fost escortaţi într-un parc din apropiere unde îi aşteptau părinţii. Imagini obţinute de la locul incidentului prezintă elevii care ieşeau din liceu cu mâinile pe cap.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici