Doi foşti membri ai Navy Seal, ucişi în atacul asupra consulatului american de la Benghazi

Doi foşti membri ai Navy Seal, soldaţi de elită ai marinei, figurează printre americanii ucişi în atacul împotriva consulatului american din Benghazi, în Libia, în cursul căruia a murit şi ambasadorul Chris Stevens, potrivit Departamentului de Stat.

450 afișări
Imaginea articolului Doi foşti membri ai Navy Seal, ucişi în atacul asupra consulatului american de la Benghazi

Doi foşti membri ai Navy Seal, ucişi în atacul asupra consulatului american de la Benghazi (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Cei doi foşti membri ai Navy Seal lucrau în sectorul securităţii şi "au murit protejându-şi colegii", a declarat într-un comunicat publicat joi seara, secretarul de Stat Hillary Clinton, care laudă "curajul" lor.

Aceşti foşti soldaţi de elită au lucrat în Irak şi Afganistan şi se numesc Tyrone S. Woods şi Glen Doherty, a precizat Clinton, după ce un oficial american a dezvăluit identitatea lui Doherty.

Doherty face parte dintre cele două persoane care au murit după ce personalul din Benghazi a fost evacuat într-o anexă a clădirii consulatului, fiind ciuruit de gloanţe, a precizat acest oficial american.

Potrivit postului de televiziune ABC News, Glen Doherty avea 42 de ani şi lucra pentru Departamentul de Stat cu misiunea de a găsi în Libia mii de lansatoare de rachetă portabile care au dispărut după înlăturarea de la putere a fostului dictator libian Muammar Khadafi.

Fostul Navy Seal a descris munca sa luna trecută pentru ABC, afirmând că traversează întreaga ţară pentru a găsi aceste arme, distruse ulterior de echipa sa.

Celălalt Navy Seal, Tyrone S. Woods, proteja din 2010 personalul diplomatic american aflat în "posturi periculoase" din America Centrală şi Orientul Mijlociu. El a lăsat în urmă o soţie şi trei băieţi, dintre care unul în vârstă de câteva luni, potrivit lui Clinton.

În afară de aceşti doi militari şi de ambasador, în atac a murit şi un fost membru al US Air Force, Sean Smith, ofiţer pentru comunicaţii la consulat.

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a citat deja, joi dimineaţă, numele lui Glen Doherty, originar din Massachusetts, stat din nord-estul ţării guvernat de Romney în perioada 2003-2007. "Glen a servit America cu curaj şi onoare", a declarat Romney într-un comunicat.

Cel puţin alţi trei americani au fost răniţi în timpul atacului.

Noul premier libian ales, Mustafa Abu Shagur, a anunţat joi un "progres important" care a condus la mai multe arestări în ancheta privind acest atac asupra consulatului american din Benghazi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici